Gjør hagen ferdig for deg

Drømmer du om flotte uteareal, brosten, beplantning og vedlikeholdsfrie løsninger som passer perfekt for huset eller hytta? Da er det hjelp å få.

 
 

Haldenbedriften Lindhaugen AS startet opp i anleggsbransjen allerede på sekstitallet. Den gangen var hovedvekten av oppdragsgivere private, rørleggerbransjen og energiverk.

Anleggsgartner
Fra den spede begynnelsen med en traktorgraver og lastebil utviklet familiebedriften seg videre og i 1990 etablerte Jan Olav Lindhaugen eget anleggsgartnerfirma, etter allerede i flere år ha tatt på seg lignende oppdrag. Bedriften vokste jevnt, og inkluderte etterhvert også privathjem, privat næringsliv og kommunale anlegg.

I dag er de 30 ansatte, holder til i Skjeberg og tar på seg oppdrag i hele Østfold, Akershus Syd og Oslo. 

Deres arbeid kan deles inn i grunnarbeid, hage,park, lekeutstyr og rådgivningstjenester, men med hovedvekt på anleggsgartneri.

V

 
 

Rådgiving
Vi lever i en tid der alle har det travelt samtidig som vi vil ha det fint rundt oss, både hjemme og på hytta. Gjerne uten at det tar for mye av egen tid. Da er det godt å ha fagfolk som kan hjelpe deg.

 
 

– Vi hører på kundens ønsker og lager skisser ut fra hva som passer til nettopp det huset eller den hytta, og som samtidig oppfyller kundens behov. Det kan være stensetting, planter som nærmest steller seg selv, omgjøring av brakke skråninger til flotte uteplasser.

 
 

Det hender ofte at våre råd påvirker også selve huset, som en skyvedør ut mot hage eller havutsikt som kan forandre hele opplevelsen både ute og inne, forklarte Frank Martinsen, anleggsgartnermester hos Lindhaugen.Om huset ditt er et nybygd funkishus eller et hus med en eldre hage der mye skal bevares kan Lindhaugen hjelpe deg i planleggingen.

 
 


– Enten kan vi gjøre jobben fra start til slutt, slik at du kommer til hytta der hagen er klar til bruk, eller vi gir deg råd, lager skisser og forslag så det blir sammenheng mellom hus og hage. De pengene du investerer i god planlegging tjener du fort inn igjen ved å slippe det å prøve og feile med planter som dør og løsninger som ikke fungerer.

 
 

I tillegg til private hager er det få grenser for hvilke oppdrag bedriften tar på seg. Det flotte Stortorvet i hjertet av Fredrikstad er et godt eksempel på det, der alt fra stenlegging, benker og effektfulle vannfontener har gitt nytt liv til sentrum.

 

En investering i uterommet er med på å skape trivsel enten det er snakk om private hager, fellesareal eller bymiljø. Og i sommertiden setter mange litt ekstra pris på å tilbringe tid utendørs. 

Det nye og flotte Stortorvet i Fredrikstad er en populær møteplass. Lindhaugen var anleggsgartner på prosjektet, som er en kulturarena og markedsplass, men også et hverdagstorg og sted for uformelle møter.

Det nye og flotte Stortorvet i Fredrikstad er en populær møteplass. Lindhaugen var anleggsgartner på prosjektet, som er en kulturarena og markedsplass, men også et hverdagstorg og sted for uformelle møter.

 

Sansehagen til omsorgsboliger på Rolvsøy et annet, der det er flott harmoni mellom stensetting, oppheng til klatreplanter, en rødmalt bod som ser ut som en god, gammeldags utedass med hjerte i døra er alt med på å skape en lun uteatmosfære for demente pasienter.

 
 

– Vi er akkurat i gang nå med et større prosjekt på E18 som innkluderer blant annet stensatte rundkjøringer, rasteplasser. Og i Oslo er vi i gang med utearealene til Kværnerbyen, med utearealer og lekeplasser Det er travle tider for de ansatte i Lindhaugen, og det er ikke uvanlig at dagene starter før klokken seks på morgenen. Bilene ser du overalt i distriktet, kanskje en av dem er på vei til deg?