Back to All Events

Hurrahølet - Kanalmuseum, Ørje

hurraholet.jpg

HURRAHØLET er et faktisk sted i Askim, men navnet finnes i dag bare på folkemunne. Det ligger langs riksvei 128, veien som fører fra kraftanleggene langs Glomma og ut i friheten. Med den voldsomme kraftutbyggingen i Norge på begynnelsen av 1900-tallet, kom det svensker i hopetall; rallarne – som satte livet på spill. Hurrahølet var deres oase, et fristed med fest og spetakkel før neste arbeidsskift.

 

Gjør dere klare for tragikomisk musikkteater om rallarenes heftige liv på siden av det etablerte samfunnet. Om kameratskap og kjærlighet, eventyrlyst, blodslit og arbeidsulykker.

•«Stykket gir godt rom for refleksjon over akkurat denne historiske perioden. Og fins det et håp egentlig, for rallaren, der han ligger badet i sitt eget blod, med avrevne lemmer?» – Hurrahølet fikk 5’er på terningen i Smaalenenes avis

 

De to utøverne har med seg gitar, munnspill, dynamitt og dukker og beveger seg sjangermessig i et landskap hvor Monthy Python møter Twin Peaks.

 

Forestillingen hadde premiere på Askim Frukt- og Bærpresseri 12. januar 2018, og solgte tre fulle hus der før den gikk videre på turnè i Østfold.

 

Mer om forestillingen: http://kulturutvikling.no/hurraholet

 

Kompani ITS er kunstnerisk ansvarlig for produksjonen og produsent er Østfold kulturutvikling.

Earlier Event: August 25
CornelisCabaret 2018
Later Event: August 26
Ski Cup