Back to All Events

Skeivt ut - reiser i homofobiens land - Litteraturhuset Fredrikstad

31793460_1604691062912297_1960231612289384448_n.jpg

Litteraturhuset Fredrikstad inviterer til "Skeivt bokprek" i samarbeid med Fredrikstad PRIDE. Før paraden kan du høre foredrag av forfatter og journalist Pål Vegard Hagesæter på Litteraturhuset Fredrikstad. Helt gratis! 

De siste tiårene er homofiles levekår og rettigheter forbedret radikalt på verdensbasis. En rekke stater har avkriminalisert homofili og innført partnerskapslover, ekteskapslover og vern mot diskriminering. 

Men det finnes land der utviklingen går motsatt vei. Uganda og Nigeria har innført nye antihomolover. I Russland og Tyrkia er holdninger og lovverk forverret og homoparader blitt forbudt. Samtidig er homofobe land som Jamaica og Iran upåvirket av våren i Vesten. Resultatet er et globalt gap, der forskjellen mellom de liberale og de restriktive landene bare øker. 

Hvorfor følger ikke disse landene utviklingen i resten av verden? Hva er årsaken til tilbakeslagene? 

Journalist og sosiolog Pål Vegard Hagesæther har reist i Russland, India, Uganda, Iran, Tyrkia og Jamaica for å få innsikt i situasjonen. Han møter homofile, lesbiske, bifile, og transpersoner for å se hvordan homofobien påvirker deres hverdag, og hans konfronterer myndigheter, religiøse ledere og andre aktører. Og hvordan står det egentlig til i Norge?

Earlier Event: August 25
Østenfestivalen