Back to All Events

Hatets vugge - Arrangement om ytringsfrihet! - Fredrikstad Kino

29388953_1980991702161036_8744833760056311808_n.jpg

Tema Ytringsfrihet //
Hatets Vugge ( 90 min )regi Håvard Bustnes // 
Lørdag 5 mai kl 15:00 - Fredrikstad Kino // 

Etter filmen blir det en samtale med produsent Christian Falch. 
Moderator er Anne Fjellro. 
Samfunnsengasjerte Camilla Eidsvold deltar. 


Fordi, i bunn og grunn, kan du ikke bare inrømme at du er en nazist?

Arrangementet er støttet av Fritt Ord. 

Vårens kanskje mest omtalte dokumentarfilm er også med i årets Nordic /Docs, og det er første visning i Fredrikstad. Regissør Håvard Bustnes har fulgt «damene» til Golden Dawn partiets ( et ytre høyre parti i Helllas ) sterke menn. Han har klart det unike og få deres tillit og akksept for at han filmer dem. Men disse damene er ikke tradisjonelle hjemmeværende hustruer til profilerte macho poltiker menn. Tror om igjen. 

BAKGRUNN:

I fire år fulgte den norske filmskaperen Håvard Bustnes det greske høyreekstreme partiet Gyllent Daggry fra innsiden. Gyllent daggry er landets tredje største parti, og ett av de mest ekstreme eksemplene på fremveksten av høyrepopulisme i Europa. Dokumentaren Hatets Vugge følger partiet i en turbulent periode i gresk politikk – fra 2012, da partiets mannlige representanter fengsles over anklager om å drive en kriminell organisasjon, til da partiet blir landets tredje største i valget tre år senere. Vi følger tre kvinner som alle har et forhold til de fengslede mennene – henholdsvis mor, hustru og datter. Kvinnene trer inn og driver partiet fremover i mennenes fravær.


https://goldendawngirlsdoc.com/

Later Event: May 5
Klubbtur til Hankø!