Back to All Events

Alene med verket- My Guernica - Fredrikstad Kino

30705442_1993107954282744_698902564741054464_n.jpg

Alene Med Verket / My Guernica. - 50 min // 

Åpningsfilm / Festpremiere Nordic /Docs 2018// 
Fredrikstad Kino m/ afterparty på Verdensspeilet Cafe// 


Vi er stolte over og ha Gudmund og Haakon Sand tilbake til Nordic /Docs - hvor vi to ganger tidligere har vist deres filmer i konkurranse program. 

I år åpner vi hele festivalen med deres helt nye film om Vebjørn Sand og hans prosess mot utstillingen: Guernica et Vendepunkt.

Vebjørn Sand selv og hans familie fra bla Hvaler - vil gjeste oss under premieren denne kvelden. 

OM FILMEN// 

Gjennom ett år følger vi den Norske kunstneren Vebjørn Sand mot utstillingen: Guernica Et Vendepunkt.

Under denne prosessen besøker han steder i Guernica hvor angrepene ble utført i 1937. Han møter overlevende og gjør forskning for sitt arbeid. Sammenlignet med Picassos berømte maleri av Guernica, ønsker Vebjørn å representere scenariene til bombardementet realistisk og figurativt, med fargepaletten til 1880-tallets klassiske malere.

Vi følger ham i New York hvor han jobber dag og natt for å få utstillingen utført. Etter en ulykke mens han løper, blir han tvunget til å bli i Norge. Fra senga i foreldrenes hus må han legge en ny strategi for å kunne fullføre sitt arbeid. Det er en reise gjennom kunstnere indre tanker rundt kunst, seg selv og det fortsatte kampen med sitt eget arbeid.

BIO // 

Gudmund Sand & Haakon Sand // 

Gudmund is a director/photographer, currently studying art history at the University in Oslo. He has also studied film at NKH (Norwegian School of Creative Studies). Gudmund has done short films and music videos, and are now working full time with documentaries at SandBOX. Haakon is a photographer/director, has studied at Bilder Nordic School of Photography in Oslo and is currently studying MA Documentary and Photojournalism at LCC in London. Haakon has been involved in numerous projects over the last couple of years and attended several workshops with acclaimed photographers.

NB: Billetter til premieren i salg f.o.m 20 april på www.nordicdocs.no / Fredrikstad Kino

Festivalpass som gir tilgang til over 50 ulike filmer, seminarer og konserter er i salg nå: https://pay.ebillett.no/showkul.php?p_id=178&ordre_nr=6626