Back to All Events

Livet glir forbi - Stian Soli, Trond Henriksen og Tor Andersen

30656259_1110018302472521_2331855693166937013_n.jpg

1. mai inviterer LO i Fredrikstad i samarbeid med Stian Soli til en gripende forestilling om utenforkap og rusproblematikk. "Livet glir forbi" er et prosjekt som startet med at Stian ønsket å bli tidgiver for Blåkors å lytte til historiene fra gata. De siste to årene har han hatt flerehundre timer i samtale med russmisbrukere, pårørende, helsepersonell og andre med nøkkelroller i tilknytning til rus og utenforskap. Samtalene er blitt til musikk, kunst og skal nå også bli en TV-serie. Denne kvelden ønsker LO i Fredrikstad velkommen til sceneversjonen der mennesker, historier, musikk og kunst vil treffe deg med alle sansene. Stian har med seg de fantastiske musikerne Freddy Holm, Eivind Kløverød, Finn Tore Tokle, Sølve Didriksen og Eva Iselinn Erichsen. 

Billetter 100kr:
http://www.fredrikstadkino.no/incoming/article1356485.ece

Stian har også fått med seg Trond Henriksen som er en av gjestene i TV-serien og en ettertraktetet foredragsholder. Trond har levd et liv som har inneholdt alt fra oppslag i riksavisen som "Norges farligste mann", lederrolle i velgerkomiteen for Jagland, fengsling og dom i en alder av 14 år, heroinmisbruk, overgrep, hovedrolle i filmen "Store gutter gråter ikke" og bokutgivelse. Trond leder i dag Bymisjonens kafè i Halden og jobber med lavterskeltibud og ungdomsklubb for ungdom i Halden. 

I løpet av forestillingen vil det dukke opp flere overraskelser og gjester, og det vil bli utstilling av malerier. Kunstnerne Stian Borgen, Vibeke Jerkaas og Kathrine Boman har tolket Stians låter i bilder. Bildene vil etterhvert bli tilgjengelig for publikum i form av en auksjon.

LO i Fredrikstad har fokus på både de som skal inn i -, er i - , og har falt ut av arbeidslivet og kjenner på forskjellige former for utenforskap. Vi håper byen vår vil fylle salen å kreve ekstraforetillinger for å fortalt historiene til de som virkelig trenger det. Vi kjenner alle noen. 

"Jeg kunne ikke vært som deg. Du kunne ikke vært som meg.

Plassèr et menneske på en knivsegg, og se hvilken side det faller på. Kast terninger med dem og la skjebnen bestemme slik tilfeldigheter kan gjøre det i livet. 

I ord, musikk og bilder vil vi dytte litt på deg. 

Alle har vi en historie. I denne serien ønsker vi å fortelle historier. Vi vil la kunstneren og låtskriveren tolke livet som er levd, og bli med på en reise der historier veves inn i hverandre og forteller seeren med alle sansene.....

Jeg kunne vært deg. Du kunne vært meg"

See less

Earlier Event: May 1
Prosedyrekveld på SSI!
Later Event: May 1
Quiz På Majoren