Back to All Events

ELG (Øyvind Elgenes) - Gamlebyen Kulturhus

Elg.jpg

ELG

Det går ein drøm gjennom landet

ELG er mest kjent som selveste stemmen i Dance With A Stranger. Som soloartist har han også blitt en folkekjær sanger, gitarist og låtskriver som i snart 40 år har gjort seg bemerket, også langt utover Norges grenser. I år fyller Øivind Elgenes/ELG 60 år, noe som definitivt skal markeres både med nytt album og konserter i store deler av landet.

ELG er for tiden aktuell i TV2’s «Århundrets stemme» og blir å se i flere TV program i år, før han legger ut på sommerturné med Dance With a Stranger. Hardtarbeidende ELG slipper i år sitt 7 soloalbum, «det går ein drøm gjennom landet» etterfulgt av jubileumsturné med band. Denne gang har låtene fått Norske tekster, noe som publikum har etterspurt etter at han slapp albumet ”STORM” i 2010, og flere av låtene på dette albumet er fremdeles fast følge på konsertene.

I fjor vinter ga ELG ut ”Feelosophy” til gode kritikker fra både lokal og nasjonal presse. Uansett setting, om det er band, duo eller solo, slutter ikke publikum å bli berørt av ELG`s helt egne måte å formidle på, noe han fikk bevist i den populære TV serien ”Hver gang vi møtes”. Hans tolkning av deLillos” Hjernen er alene” er fremdeles en «snakkis» også blant andre artister. TV2 ga ham da ”skylden” for å lage kunst på liveTV.

Konsertene i høst vil naturlig nok bestå av flere låter fra det nye albumet, men også publikumsfavoritter fra hans tidligere album.