Back to All Events

Utsolgt - Skambankt på Gamlebyen Kulturhus


  • 24 Kirkegaten Gamle Fredrikstad, Østfold, 1632 Norway (map)

Skambankt er et kompromissløst hardrockband fra Jæren i Rogaland, med over 20 år med erfaring, utallige konsertdatoer og 5 skiver bak ryggen. Helt siden deres andre skive, ‘Eliksir’, har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister, og tok førsteplassen med deres forrige skive ‘Sirene’ i 2014. I 2013 stakk de av med Spotify-prisen for ‘årets innovatør’ under Spellemannprisen.
Skambankt ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Etter dette skulle det ta 10 år før deres ordentlige debut kom ut, deres selvtitulerte album fra 2004, en skive som gav umiddelbare etterskjelvinger og mersmak hos en raskt voksende fanskare. De er i dag regnet som en av Norges pioneerer innen sjangeren, med et repertoar på 5 skiver og én EP å trollbinde publikum med.

Frontmann Terje Winterstø Røthing kommenterer;
"2018 nærmer seg med stormskritt. Plateslipp nærmer seg med stormskritt. Turnéslipp, derimot, er endelig her! Vi gleder oss noe så sinnsykt til å komme ut og spille igjen. Etter tre år med studiobygging, låtskriving og innspilling, kan vi ikke uttrykke sterkt nok hvor mye vi ser fram til å komme i gang med det beste vi vet, nemlig konserter.”

Terje Winterstø Røthing - Vokal, gitar
Hans Egil Løe Abelsnes - Gitar, vokal
Tollak Kalvatn Friestad – Bass
Børge Sageng Henriksen – Trommer
Jonny Engelsvoll - Tangenter

38880890_2038281766224058_3426094638925086720_o.jpg
Earlier Event: October 26
Beyer & Georgi - Verdensspeilet Kaffebar
Later Event: October 26
Party Weekend med DJ SamSam