Back to All Events

Fr.Stad: Er det danning i norsk utdanning? - Litteraturhuset Fredrikstad

I den generelle delen av læreplanen som brukes i norsk skole står det at «Opplæringen skal bidra til en karakterdannelse som gir den enkelte kraft til å ta hånd om eget liv, forpliktelse for samfunnslivet og omsorg for livsmiljøet.» Men er det virkelig denne typen dannelse norsk utdanning gir?

Magnus Andersen fra Torpeskolen filosofifabrikk holder en innledning på ca. 45. minutter fra kl. 19.00. Etterpå blir det spørsmål og diskusjon.

Om Magnus Andersen:
Magnus har en master i filosofi fra UiT og 20 års erfaring fra eliteidrett som utøver og leder. Spesialområdet er innen eksistensfilosofien med særlig fokus på menneskets selvdannelse og selvforståelse. Magnus underviser for Co-Create på instruktørutdannelsen i mindfulness.

Om Torpeskolen filosofifabrikk:
Torpeskolen filosofifabrikk leverer filosofiforedrag om livets store spørsmål på en jordnær og jovial måte. Fabrikken drives av brødrene Magnus og Fredrik, og fetteren deres Morten. Alle er utdanna filosofer og kommer fra Torp i Fredrikstad.

Arrangementet er gratis og gjennomføres i samarbeid med Human-Etisk Forbund Fredrikstad.

Arrangementet finner sted i salen Thygesen, i andre etg. på Litteraturhuset Fredrikstad. Salen åpner en time før arrangementet begynner.

36318563_472973839792114_3513525522938200064_n.jpg