Back to All Events

1567 - da en by ble til to

1567- da en by ble til to 2018.jpg

I 1567 ble det bestemt at byen Sarpsborg skulle flyttes. De aller fleste innbyggerne pakket det de eide og trasket avgårde for å starte på nytt litt nærmere kysten. Der Glomma renner ut i havet og to strie elveløp møtes, ble den nye byen etablert under det gamle navnet Sarpsborg. Et par år senere ble byen omdøpt og gitt navnet Fredrikstad etter den regjerende kongen. Men oppe ved fossen satt det fortsatt noen innbyggere som ikke ville gi opp sin gamle by. Fredrikstad var etablert og Sarpsborg skulle mot alle odds bestå. Slik ble en by til to.

 

Vignett ble framført som en del av den offisielle jubileumsmarsjen 9. sept. 2017 fra Borgaardsyssel Museum, til Tøihusplassen i Gamlebyen.

Earlier Event: October 14
Dans i 4 dimensjoner // Blå Grotte
Later Event: October 14
Dans i 4 dimensjoner